Shoarma drobiowa

Taaaaaak, jestem na urlopie. Taaaaak, dobrze mi. Taaaaak, dopadł mnie leń 😛 Obudziłam się już zmęczona i cały dzień w zasadzie kręciłam się wokół własnej osi udając, że wykonuję ważne dla świata prace. I tak oto przebimbałam pół dnia. Niestety sumienie mnie ruszyło, że dawno nic nie ugotowałam na bloga. Musiałam więc stanąć na wysokości zadania, zakasać rękawy i zagłuszyć wołanie „weź się ogarnij i przygotuj obiad”… Tak oto powstała shoarma. Szybko, lekko i przyjemnie.  🙂

Składniki:

  • filet z kurczaka,
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, curry,
  • olej,
  • tarty ser,
  • 3 łyżki majonez,
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego typu greckiego,
  • 2 ząbki czosnku.

Sposób przygotowania:

Kurczaka pokroiłam w paski (aczkolwiek nie ma to żadnego znaczenia). Przyprawy wymieszałam z 2 łyżkami oleju i zamarynowałam nimi mięso. Odstawiłam na kilka godzin do lodówki.

Na rozgrzanej patelni usmażyłam mięso na koniec posypując je startym serem.

Majonez i jogurt wymieszałam z drobno posiekanym czosnkiem.

Shoarmę podałam z frytkami, surówką i sosem czosnkowym 🙂 SMACZNEGO 🙂

7
Print Friendly

Dodaj komentarz