Sałatka z kurczakiem

Często zastanawiamy się co zrobić z mięsem z rosołu. Ja miałam taki problem dzisiaj. Nie przepadam, za „obgryzaniem” gotowanego kurczaka, a nie godzi się wyrzucić mięsa. I tak narodził się pomysł, na szybką i prostą sałatkę 🙂 Tak naprawdę wrzucamy do niej to, co akurat mamy w lodówce 🙂 Jest zdrowa i pożywna, na pewno świetnie nada się na śniadanie do pracy 🙂

Składniki:

  • 1 gotowane w rosole udko z kurczaka,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 garście mix sałat,
  • 8 pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej 18%,
  • 1 łyżeczka musztardy.

Sposób przygotowania:

Kurczaka oddzieliłam od kości i pokroiłam na małe kawałki, jajka w średnią kostkę, pomidory w ćwiartki, a sałaty porwałam. Majonez, śmietanę i musztardę wymieszałam na gładki dip. Sałatkę polałam tuż przed jedzeniem 🙂

1
Print Friendly

Dodaj komentarz