Racuchy z jabłkami i cynamonem

Kocham zapach cynamonu w mieszkaniu. Od razu robi się ciepło w sercu, nieważne jaka pogoda za oknem. U mnie dziś niby trochę cieplej, ale jakoś tak mało przyjemnie… Postanowiłam udekorować ten dzień racuchami z jabłkami 🙂

Składniki:

  • 0,5 L mleka,
  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • szczypta soli,
  • 2 jabłka.

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pozostałe składniki mieszamy razem. Do Ciasta dodajemy jabłka i ponownie mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju 🙂 Smacznego :*

5
Print Friendly

3 comments / Dodaj komentarz poniżej

  1. Myśmy z Emilką pozbierali w „naszym sadzie” piękne czerwone jabłka, choć po spróbowaniu okazały się jeszcze kwaśne. Racuchy z takimi jabłkami okazały się REWELACYJNE!!! Kwaśny smak złamany gęstym jogurtem albo homogenizowanym serkiem malinowym to było to!!! Zapraszam więc po więcej jabłek do „naszego sadu” ;o)

  2. Bardzo fajny przepis, umieściliśmy go w naszym serwisie kulinarnym ( oczywiście z linkiem do Twojego bloga ), który ma na celu zbiór najlepszych przepisów w sieci 🙂

    Pozdrawiamy i zachęcamy do wrzucania swoich smaków do naszego Koszyka 🙂

Dodaj komentarz