Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem

Tak się niefortunnie złożyło, że wczoraj musiałam zostać w domu 🙁 Jedyny plus to możliwość zjedzenia świeżo przygotowanego śniadania. Jak już wcześniej wspominałam, mam silne postanowienie wprowadzenia ryb do swojego życia, więc na pierwszy posiłek wybrałam łososia 🙂 Oczywiście wędzonego na zimno. Przyrządzenie pasty jest niezwykle łatwe. Sami zobaczcie 🙂

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • ok. 80g wędzonego łososia,
  • 2 łyżki majonezu,
  • koperek,
  • sól i biały pieprz.

Sposób przygotowania:

Jajka i łososia drobno siekamy i mieszamy z majonezem doprawiając solą i pieprzem. Z braku świeżego, dałam suszony koperek 🙂 I to by było na tyle 🙂 Podajemy z ciemnym pieczywem z pełnymi ziarnami 🙂 Smacznego :-*

4
Print Friendly

Dodaj komentarz