Omlet z kabanosem

Lato, lato i po lecie… Jesień zawsze przychodzi bez pytania. Leje od rana. Nie byłam pewna czy oby na pewno chcę odsłonić zasłony i patrzeć na to co dzieje się za oknem. No ale cóż… Taka kolej rzeczy. Cytując kogoś tam „Sorry, taki mamy klimat” 😛 Na szczęście są sposoby na umilenie takich poranków 🙂 Jednym z nich jest dobre śniadanie. U mnie dziś królował omlet na kabanosach 🙂 A Wy? Co dziś jedliście? 😀

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • 1/2 pomidora bez miąższu,
  • 2 kabanosy (u mnie drobiowe),
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • sól, pieprz, papryka słodka.

Sposób przygotowania;

Paprykę, pomidora i kabanosy drobno kroimy i podsmażamy. Jajka bełtamy widelcem i doprawiamy przyprawami. Następnie masę jajeczną wlewamy na patelnię i odrobinę mieszamy tak by równomiernie rozprowadziła się na patelni. Gdy jajka lekko się zetną, delikatnie zwijamy i posypujemy posiekaną bazylią 🙂 SMACZNEGO :*

7
Print Friendly

4 comments / Dodaj komentarz poniżej

    1. Myślę, że warto spróbować 😊 Sama nigdy nie robiłam, ale nic nie stoi na przeszkodzie, może będzie lepsza niż kabanos 😊

Dodaj komentarz