Nadziany kotlet

To był ciężki dzień, wróciłam do domu styrana jak koń po westernie ;P Ale już od południa wiedziałam, jak będę dziś odpoczywać. Miałam przeogromną ochotę na kotlety mielone z warzywami. Z ochotą jak z kobietą, nie ma co dyskutować, trzeba się podporządkować ;D Obiad wyszedł pyszny i na pewno nie raz jeszcze do niego wrócę 🙂

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego drobiowego,
  • 1 mała cebula,
  • 5 średnich pieczarek,
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • 1/4 szklanki kaszy kus-kus,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • sól, pieprz, papryka ostra i słodka, majeranek,
  • bułka tarta.

Sposób przygotowania:

Pieczarki, cebulę i paprykę pokroiłam w drobną kostkę i podsmażyłam na patelni. Kaszę zalałam wrzątkiem i odstawiłam do ostygnięcia. Mięso mielone doprawiłam i wymieszałam z pozostałymi składnikami. Formowałam kotlety, obtaczałam w bułce i smażyłam jak zawsze 🙂 Banalnie i smacznie – tak jak lubię najbardziej 🙂 SMACZNEGO :*

P.S. U mnie podane w duecie z pure z marchwi.

5
Print Friendly

Dodaj komentarz