Muffiny jajeczne z papryką i szczypiorkiem

Nie wiem jak wy, ale ja na śniadanie bardzo lubię jajka. Aktualna piramida żywienia, pokazuje, że nie ma się co bać i wyliczać po dwa tygodniowo, ale można je jeść codziennie 🙂 Wiadomo, że aby się nie znudziły, trzeba trochę pokombinować. Nie oznacza to jednak, że mamy komplikować sobie życie. Jajka są na tyle dobrym składnikiem, że można przy nich puścić wodze kulinarnej fantazji 🙂 Tym razem podane zostały w formie muffinek 🙂

Składniki: (4 sztuki)

  • 1/4 czerwonej papryki,
  • garść szczypiorku,
  • 2 jajka,
  • 20 g sera feta,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180°C. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę, szczypior też drobno posiekałam. Jajka rozbełtałam z przyprawami. Wszystko razem wymieszać dodając pokruszoną w małe kawałki fetę. Masę jajeczną przelać do foremek na muffiny i piec ok. 12 min.

1
Print Friendly

2 comments / Dodaj komentarz poniżej

  1. Ależ apetyczne te Twoje muffiny 🙂 Sama już nie raz zabierałam się do ich zrobienia, ale jakoś nigdy nie doszło to do skutku 🙂
    Postanawiam to zmienić w tym momencie 😀 lecę do kuchni…
    Ech… nasza śniadaniownia miałaby wzięcie :*

Dodaj komentarz