Kurczak w musztardzie

Szybki obiad – część druga 🙂 Ponownie na tapecie ląduje kurczak. Tym razem jednak w nieco innej odsłonie, ponieważ głównym składnikiem marynaty jest musztarda Dijon. Do tego podałam frytki z batatów i warzywa duszone na patelni 🙂 Przygotowanie całego obiadu zajęło mi niewiele ponad 30 min.Składniki:

  • filet z kurczaka,
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżka oliwy,
  • sól, pieprz, sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności przygotowałam marynatę. Mięso pokroiłam w dość spore kawałki i obtoczyłam w marynacie. Odstawiłam do lodówki.

W tym czasie przygotowałam frytki z batatów i wstawiłam do pieca. Zabrałam się za przygotowanie warzyw na patelni. Wszystko trwało jakieś 20 min. Dopiero teraz wrzuciłam mięso na patelnię. Ponieważ kurczak smaży się bardzo szybko, synchronizacja była w punkt 🙂 Tym sposobem mamy frytki z batatów i kurczaka na warzywach. Obiad szybki, ale absolutnie nie nudny. Zawsze to coś innego 🙂 SMACZNEGO :*

3
Print Friendly

Dodaj komentarz