Kurczak na puree z brokuła

Wiem, wiem… Dawno nic nie wstawiałam. Taki czas, ale obiecuję poprawę 🙂 Upał jest boski, więc długie gotowanie zostawiłam na zimniejsze dni. Dziś na szybko cycek kurczaka na pierzynce z brokuła 🙂 Obiad w 30 min… Jest warzywo, jest mięso, jest pysznie, jest czas na opalanie ;P Cóż więcej do szczęścia potrzeba?!

Składniki:

  • filet z kurczaka,
  • sól, pieprz, papryka ostra,
  • mleko,
  • bułka tarta,
  • brokuł,
  • ząbek czosnku,
  • 2 łyżki masła.

Sposób przygotowania:

Filety obtłuc na cienkie kotlety, doprawić solą, pieprzem i papryką. Każdy kotlet maczamy w mleku, obtaczamy w bułce i smażymy jak zawsze.

Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut (tak, żeby nie był za miękki). Masło roztapiamy na patelni. Czosnek drobno siekamy. Blendujemy brokuł z czosnkiem i masłem. Gotowe 🙂

7
Print Friendly

Dodaj komentarz