Kotlety w cieście cebulowym

Gdy w lodówce nadmiar fileta, a zwykłe kotlety i gyrosy już się przejadły, zaczynamy szukać inspiracji. Tak właśnie powstały kotleciki w cieście cebulowym 🙂 Mięso było soczyste i pyszne. Aromaty wgryzły się w każdy kawałek kotleta 🙂

Składniki:

  • filet kurczaka,
  • 2 jajka,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka curry,
  • sól, pieprz, olej.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka podzielić na mniejsze części i lekko obtłuc z obu stron. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do niej jajka, mąkę, przyprawy oraz kotleciki. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju 🙂

4
Print Friendly

Dodaj komentarz