Jajka zapiekane w bułce

Sobota – dzień jajka 🙂 Nic na to nie poradzę, że weekendowe śniadania jadam z jednym niezmiennym składnikiem. Tym razem zapiekłam je w bułce. Takie śniadanie na pewno da nam siły na cały dzień.

Składniki:

  • bułka (u mnie kajzerka z ziarnami),
  • plaster szynki,
  • plaster mozzarelli,
  • jajko,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Z bułek odcinamy górę i wyjmujemy środek. Dno smarujemy masłem, układamy plaster szynki, mozzarelli i wbijamy jajko 🙂 Pieczemy w 180°C przez ok. 15 min (do ścięcia jajka). Na tym koniec. Solimy i pieprzymy. Podałam do tego pomidory z bazylią, polane oliwą z oliwek 🙂 SMACZNEGO :*

8
Print Friendly

Dodaj komentarz