Frytki z batatów

Kto z nas nie kocha frytek? Chyba wszyscy je  lubimy. Zresztą ja się przyznaję, że jestem uzależniona od chipsów 🙁 Moja pięta Achillesowa 😛 Dlatego szukam zamienników. Zamiast faszerować się Lays solonymi staram się zrobić coś zdrowszego bez tych wszystkich Eeeeeee……. Frytki z zwykłych ziemniaków to standard, ale tym razem sięgnęłam po modne ostatnio bataty. Są słodkie, więc nie każdemu do gustu przypadną, ale mi osobiście bardzo pasuje ten smak 🙂

Składniki:

  • bataty,
  • oliwa,
  • sól,
  • rozmaryn.

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzałam do 220°C. Batata pokroiłam w paski (frytki) i obtoczyłam w oliwie z solą i rozmarynem. Ułożyłam na blasze wyłożonej folią i piekłam przez ok. 20 min 🙂 To tyle 🙂 SMACZNEGO :*

4
Print Friendly

Dodaj komentarz