Chipsy domowe

Wczoraj wieczorem tak mnie naszło na chipsy, że ojej 🙂 Wpadłam na pomysł, żeby zrobić domowe. Byłam zaskoczona efektem końcowym, szybkością i prostotą wykonania 🙂
Piekarnik nagrzałam do 220°C. Pokroiłam kilka ziemniaków w cienkie plasterki (ok. 2 mm), następnie wymieszałam je w oleju rzepakowym z solą i tymiankiem. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i poukładałam na nim plastry tak, aby na siebie nie nachodziły. Piekłam ok. 10 min (warto obserwować co się dzieje w piekarniku, bo na długość pieczenia wpływ ma wilgotność ziemniaków i nasz piekarnik) 🙂 Zdrowsze od sklepowych i pyszne 🙂

4
Print Friendly

1 comment / Dodaj komentarz poniżej

  1. Kolejny przepis, ktory pokochalam od razu!!!! Uwielbiam chipsy, wiec zdrowsza wersja jak najbardziej mnie przekonuje!

Dodaj komentarz