Bruschetta

Zakochałam się od samego patrzenia 🙂 Fantastyczny pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie. Już same w sobie są pożywne, ale równie dobrze mogą służyć jako dodatek do sałatki. Do tej pory zawsze jadłam bruschettę z czosnkiem, ale ponieważ na śniadanie byłoby to dla mnie za ciężkie, wymieniłam go na zioła 🙂

Składniki:

  • ok. 10 kromek bułki paryskiej,
  • oliwa,
  • 2 pomidory malinowe,
  • 1 mozzarella,
  • świeża bazylia,
  • oregano, sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Pieczywo skropić oliwą i posypać odrobiną oregano. Pomidory pokroić w drobną kostkę, odsączyć z soku i ułożyć na kromkach. Posypać drobnymi kawałkami mozzarelli. Całość doprawić solą i pieprzem. Zapiec ok. 5 min w 160°C (aż grzanki się zarumienią). Na każdej kromce ułożyć listki świeżej bazylii. Można ponownie odrobiną skropić oliwą z wierzchu 🙂 SMACZNEGO 🙂

2
Print Friendly

Dodaj komentarz